Rushmore Road | Form Architecture
15907
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15907,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Rushmore Road

The site was historically used as a builder’s yard and contained a partially covered brickwork store. It is enclosed by period properties on both sides of varying heights and massing.

 

The proposed dwelling required a sensitively designed building which addressed the site constraints to avoid adverse impact and created a transition between the existing dwellings.

 

The restricted site provides an open plan living/dining/kitchen space that opens seamlessly opens onto the private courtyard to provide a deceptively large outside space. The house has been designed to shadow the adjacent Victorian terrace to provide an unobtrusive infill development; the use of a dark brick for the main facade develops the concept of the shadow house. The property consists of 3 levels and the inset, zinc clad second floor is accessed by a frameless glass link to create a sense of space and openness on this confined site.