Form Office | Form Architecture
15885
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15885,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Form Office

The existing building was historically a purpose built convenience store to serve the local community; this use had ceased and was operating as a commercial office at the time we purchased the property. The large triangular site at the front of the building was underused and as architects, we had a vision of creating a contemporary open plan office on this space as the existing Victorian form of smaller rooms was not suited to a studio environment.

 

The design of the extension responds to the triangular site with a chamfered main entrance and canopy, the building splays on one side and the addition a contemporary bay on the opposite side responds to the chamfered bay of the original building.

 

The triple aspect design provides a 180 degree outlook around the site and creates a light filled work space. The chamfered window reveals add architectural interest to an otherwise minimal white rendered facade and provides a harmonious relationship with the attached period building.

 

The new landscaping around the site including Silver Birch trees, box and laurel hedging has created a dramatic addition to street scene.