Balgores Lane | Form Architecture
15899
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15899,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Balgores Lane

The site situated on a prominent junction was subject to a historic refusal for the demolition of the existing dwelling and construction of 8 apartments, however due to pre-application meetings and careful negotiation with the local planning authority we were able to gain planning approval for 9 units.

 

The design of the building utilised a saw tooth roof to provide maximum space for the penthouse units and inset roof terraces and it also provides a striking presence on the street scene.

 

Due to the prominent location on a main roundabout junction, the building is triple aspect so each elevation has to provide architectural interest with the glazed entrances providing a visual break and transparency through the building.